Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ξεκινάει το Σάββατο η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ξεκινάει το Σάββατο η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην τελική ευθεία για την 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιούνη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106 και Μεγάλου Βασιλείου – νέα στάση Μετρό Ανθούπολη). Οι αντιπρόσωποι θα πάρουν τις κάρτες και τα υλικά της Συνδιάσκεψης το Σάββατο 1/6 από τις 8.00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. με την εκλογή προεδρείου και την παρουσίαση των Θέσεων από την Κ.Σ.Ε. Οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το βράδυ με την διαδικασία της απόφασης και την εκλογή οργάνων του Μετώπου.
Την Τετάρτη 28/5 ολοκληρώνονται οι Γενικές Συνελεύσεις όλων των Επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκλογή των αντιπροσώπων. Η διαδικασία της συζήτησης, των εκδηλώσεων και των συνελεύσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα, ήταν μια πολύ μαζική και πλούσια πορεία. Σε πολλές τοπικές επιτροπές έγιναν νέες εγγραφές μελών, ενώ αποτυπώνεται η τάση συσπείρωσης του δυναμικού του μετώπου και μαζικής συμμετοχής στο διάλογο και τις ψηφοφορίες. Οι χιλιάδες αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησαν όλο αυτό το διάστημα για τα κορυφαία πολιτικά, θεωρητικά και καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμνεους, το κίνημα και την Αριστερά. Ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συσπειρώνεται, συζητά κι αποφασίζει. Με απαιτητικότητα και αυτοκριτική, με διαφορετικές γνώμες και διάθεση ανώτερης σύνθεσης, που υπογραμμίζουν τη ζωντάνια και τις δυνατότητες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
πηγή narnet.gr

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου : Να φύγουν τώρα τα νέα αφεντικά της Δωδώνης
Δεν χρειάστηκαν παρά έξι μήνες για να αποκαλυφθεί η νέα ιδιοκτησία της ΔΩΔΩΝΗΣ. Πρόκειται για στυγνούς επιχειρηματίες, που αδιαφορούν για τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους και για την ντόπια παραγωγή, για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και την ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας.
Τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος τους!
Έξι μήνες στην ηγεσία της ΔΩΔΩΝΗΣ και έχουν ήδη καταφέρει να καθυστερούν πληρωμές σε παραγωγούς, συχνά και σε εργαζόμενους και να μην τολμάνε να εμφανιστούν πουθενά δημόσια, να αρνούνται να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και να απαντάνε με υπεροψία και διευθυντική αυθαιρεσία σε όλα τα αιτήματα.
Έχουν ήδη απολύσει 2 εργαζόμενους και ετοιμάζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με 15% μείωση των μισθών
Αποκαλύφθηκαν!
Οι δήθεν «σωτήρες» μας, οι «επιχειρηματίες που θα έβαζαν λεφτά» ψάχνουν τώρα να βρουν δάνεια, προδομένοι και από τους ίδιους τους συνεργάτες τους, την κυβέρνηση, τους ντόπιους συνεργάτες της και τους τραπεζίτες. Δεν παραλείπουν να λασπολογούν εναντίον παραγωγών και υπαλλήλων, χωρίς να έχουν το θάρρος τουλάχιστον να το κάνουν δημόσια, αλλά «διαρρέοντας ειδήσεις» στα δικά τους μέσα ενημέρωσης.
Ντροπή τους!
Να φύγουν τώρα, χωρίς καμία αποζημίωση για το εργοστάσιο που πήραν
κοψοχρονιά, με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης. Να παραιτηθούν περιφερειάρχης και βουλευτές που τους διαφήμισαν. Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι κτηνοτρόφοι. Να μην μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να επαναπροσληφθούν οι 2 απολυμένοι. Να περάσει η ΔΩΔΩΝΗ υπό τον έλεγχο των άμεσων παραγωγών με εργατικό έλεγχο και κρατική στήριξη, για να λειτουργήσει όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών της ρεμούλας αλλά προς όφελος των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων και του λαού που βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της πείνας. Όλοι-όλες στο πλευρό των κτηνοτρόφων που ξεσηκώνονται και πάλι.

ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ...Το σκοπευτήριο της Καισαριανής δεν πωλείται

http://antarsya.gr/sites/default/files/field/image/kaisariani_0.jpg

Το σκοπευτήριο της Καισαριανής δεν πωλείται
Μετά τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη δημιουργία 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, την υπαγωγή 600.000 παιδιών κάτω από τα όρια της  φτώχειας και τον υποσιτισμό, την επιβολή του κράτους έκτακτης ανάγκης και μηδενικής ανοχής, σειρά έχει η δημόσια περιουσία.
Με ταχύτατους ρυθμούς μπήκε μπροστά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, εφαρμόζουν τα μνημόνια και ξεπουλούν κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να υπολογίζουν τις τοπικές κοινωνίες και αυτούς που τα  δημιούργησαν: τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, την εργατική τάξη  αυτής της χώρας.
Η κυβέρνηση διερευνά τη δυνατότητα πώλησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 99 στρεμμάτων από το χώρο του Σκοπευτηρίου που από   το 1981 ανήκουν στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων  και περιλαμβάνουν τα μνημεία, το χώρο γύρω από τα μνημεία και τα σχολεία στην Η. Κωνσταντοπούλου (άλλα 16 στρέμματα).
Στην Κερατέα η κυβέρνηση έκανε «προπόνηση» και η πρόβα για  το ξεπούλημα γης και ανθρώπων , στις Σκουριές επιχειρείται η ποινικοποίηση και καταστολή κάθε αντίστασης, στην Καισαριανή δοκιμάζεται η ιστορική μνήμη και η προστασία του ιστορικού και αστικού  φυσικού περιβάλλοντος.
Το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης μέσα από την καταστροφή της ζωντανής εργασίας και της καταστροφής της φύσης αποτελεί την πεμπτουσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη τους καταστρέφει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στη   συγκρότηση ενός πλατιού μαζικού λαϊκού-εργατικού  κινήματος για να αποτροπή της  πώλησης  και την  τσιμεντοποίηση του Σκοπευτηρίου. Η εκποίηση και η ιδιωτικοποίηση δε θα περάσουν. 
Θα υπερασπιστούμε τον ηρωικό αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού, τον ΕΑΜ ΕΛΑΣ και τους 1.000 και πλέον αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο. Με αγώνες θα τιμήσουμε τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν  την Πρωτομαγιά του 44 και τα εκατομμύρια νεκρούς της αντιφασιστικής νίκης των λαών.
θα προστατεύσουμε το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον στην Καισαριανή και παντού.
Παλεύουμε:
Να μην πουληθεί κανένα περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού
Να μην ιδιωτικοποιηθεί εκποιηθεί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Να περάσει όλη η έκταση του Σκοπευτηρίου ( 700 στρέμματα) στο λαό της Καισαριανής και να γίνει κτήμα όλων των εργαζόμενων
ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΨΩΜΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ