Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Απάντηση στους εκβιασμούς η κλιμάκωση των αγώνων και η αντικαπιταλιστική ανατροπή

Απάντηση στους εκβιασμούς η κλιμάκωση των αγώνων και η αντικαπιταλιστική ανατροπή PDF Print E-mail
Thursday, 26 May 2011 20:20
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, η επίτροπος κ. Δαμανάκη, ο ΓΑΠ και από κοντά όλο το «κόμμα του Μνημονίου» στα κανάλια, βγήκαν παγανιά, νομίζοντας πως βρήκαν το δίλημμα που θα προλάβει το νέο γύρο των λαϊκών αντιδράσεων, θα κρύψει τον βάρβαρο ταξικό χαρακτήρα της χρεοκοπημένης πολιτικής τους, θα «γονατίσει» τον κόσμο και θα τον σύρει στην υποστήριξη και την επιβολή του εξοντωτικού για τον λαό «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»: «δέχεστε τα μέτρα ή έξοδος από το ευρώ, χρεοκοπία και πείνα»! Αλλά:
- πριν από ένα χρόνο έλεγαν ακριβώς τα ίδια, πράγμα που τουλάχιστον επιβεβαιώνει την πλήρη τους αποτυχία και χρεοκοπία της πολιτικής τους.
- στον εκβιασμό «δέχεστε τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, την φτώχια, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών για να μείνουμε στην ΟΝΕ και το ευρώ», απαντάμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ. Το «Μνημόνιο» και το «Σύμφωνο για το ευρώ» είναι που οδηγούν κυριολεκτικά στην πείνα, όχι η αντίσταση σε αυτά.
- «Το Σύμφωνο για το Ευρώ» που προωθείται σε όλη την Ευρώπη έχει στόχο την συντριβή των δικαιωμάτων των ευρωπαίων εργαζόμενων, για να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους και να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητα» και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η ΟΝΕ και το ευρώ είναι «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των τραπεζιτών, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών κρατών. Η ΕΕ είναι από την ίδια της τη γέννα όργανο του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων. Γι αυτό υποστηρίζουμε την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, για την εξουσία των εργαζόμενων. Άμεσος στόχος είναι η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο των τραπεζών, οι αυξήσεις στους μισθούς και η απαγόρευση των απολύσεων.
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει την ανάπτυξη της πάλης των εργαζόμενων και της νεολαίας σε έναν αποφασιστικό αγώνα διαρκείας, με όλες τις δυνατές μορφές, από τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μέχρι την μαζική, ειρηνική παραμονή στις πλατείες, για ένα πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει το βάρβαρο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να φύγει η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το σάπιο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο που μας έφτασε ως εδώ.