Δευτέρα 31 Μαΐου 2010



Φωτογραφίες από την πορεία στην Λάρισα
Εκατοντάδες ήταν το απόγευμα οι Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που γίναν αυθημερόν το πρωί από την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ,και την πρωτοβουλία και άλλους φορείς. Διαδήλωσαν ενάντια στην αιμοσταγής επέμβαση εναντίον αγωνιστών που επέβαιναν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας με προορισμό να δώσουν φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας και δέχθηκαν επίθεση από τον Ισραηλινό Στρατό εκτός συνόρων του Ισραήλ σε Διεθνή Ύδατα,με αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 νεκρούς( κανείς από την Ελληνική αποστολή) ,και δεκάδες τραυματίες από την πολυεθνική αποστολή Αλληλεγγύης(από 50 χώρες του κόσμου)
Πληροφορίες ανεξακρίβωτες λένε ότι 16 από την Ελληνική αποστολή φυλακίστηκαν από τις Ισραηλινές αρχές
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των Λαών-Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών
Λευτεριά στην Παλαιστίνη (προσθέστε στα σχόλια όσοι θυμάστε άλλα συνθήματα)


ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
βίντεο εδώ ντοκουμέντο

Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Άνανδρη επίθεση πραγματοποίησε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας στα πλοία του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά) που κατευθύνονταν προς τη Γάζα με στόχο να σπάσουν τον βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων, περισσότερα πατήστε εδώ

Ανακοινωση Αντιπολεμιικης Διεθνιστικής Κίνησης για την ισραηλινη επιθεση στα πλοια του στολου της ελευθεριας


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΛΗΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ" ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά τρομοκρατική κίνηση, το κράτος του Ισραήλ προχώρησε σε Πειρατική κατάληψη των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας καθώς αυτά έπλεαν σε Διεθνή Ύδατα! Δυνάμεις του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού επιτέθηκαν εν μέσω καταιγιστικών πυρών ενάντια στους εκατοντάδες αγωνιστές που επέβαιναν στα πλοία με αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία και τον τραυματισμό αυτών. Με ελικόπτερα και ταχύπλοα και με τη χρήση πραγματικών πυρών, επιτέθηκε πρώτα ενάντια στο μεγάλο τουρκικό επιβατηγό σκάφος MAVI MARMARA. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν στη «Σφενδόνη», την οποία επίσης κατέλαβαν, όπως και τα δύο τουρκικά φορτηγά και το υπό αμερικανική σημαία Challenger 1. To ελληνικό φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» συνέχισε την πορεία του νότια. Το κάλεσαν να παραδοθεί και οι επιβάτες και το πλήρωμά του αρνήθηκαν. Στη συνέχεια, δυο πολεμικά σκάφη και άλλα δύο μικρότερα μετέφεραν κομάντο του ισραηλινού στρατού, οι οποίοι σκαρφάλωσαν με γάντζους και κατέλαβαν και το ελληνικό σκάφος.

Η δολοφονική αυτή επίθεση του Ισραήλ, υπό την Ανοχή του ΟΗΕ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-κυβερνήσεων στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Η Κατοχή της Παλαιστίνης, η διατήρηση των απάνθρωπων Αποκλεισμών και των Τειχών του Αίσχους είναι για τους κατακτητές του Ισραήλ Αδιαπραγμάτευτα. Οι κατά καιρούς ειρηνευτικές συνομιλίες, οι άδικες για τους Παλαιστινίους συμφωνίες με το όπλο στον κρόταφο στυλ Όσλο, οι διάφοροι Οδικοί Χάρτες είναι το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις. Το Ισραήλ προχωρά σε Εθνοκάθαρση, παράνομους εποικισμούς που θεωρούνται εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, και ενορχηστρώνει τη δια του Λιμού και της Παράλογης καθημερινότητας στο μεγαλύτερο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης που γνώρισε η Ανθρωπότητα, τη φυγή των Παλαιστινίων!

Για αυτό το Ισραήλ σκότωσε και σκοτώνει ξένους αλληλέγγυους αγωνιστές, δολοφονεί παιδιά, προκάλεσε και θα ξαναπροκαλέσει μαζικά εγκλήματα όπως με την Εισβολή στη Γάζα το Δεκέμβριο του 2008, έσπρωξε τους Παλαιστίνιους στον εμφύλιο πόλεμο.
Ας μην ψάχνουν λοιπόν υποκριτικά τις ευθύνες στους Παλαιστίνιους. Το κλειδί των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στα χέρια του Ισραήλ. Για τον απλό λόγο ότι το Ισραήλ είναι ο Δεσμοφύλακας!
Βαρύτατες όμως είναι και οι ευθύνες ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα για να μπλοκάρουν τον Στόλο της Ελευθερίας, αδιαφόρησαν για την πειρατική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον πλοίων που έφεραν την ελληνική σημαία. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντούσε ούτε στις εκκλήσεις των επιβατών του σκάφους ούτε στα τηλεφωνήματα μελών της Πρωτοβουλίας. Αρνείται να καταδικάσει την παράνομη κατάληψη πλοίων και την σύλληψη των Ελλήνων Αγωνιστών.

Ακόμη πιο χυδαία όμως υπήρξε η στάση της αριστερής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ στην Κύπρο. Συντάχθηκε ωμά στο πλευρό των Ισραηλινών δολοφόνων, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων και απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σε πανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα, από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla (Στόλος της Ελευθερίας). Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αγωνιστών που επέβαιναν στα πλοία η στάση της κυπριακής κυβέρνησης αποσκοπούσε στο «τραυματισμό» της διεθνής αποστολής, στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.
Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.
Η αριστερή δηλαδή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, σε ένα κράτος που το 40% της επικράτειας του κατέχεται παράνομα και το διαπερνά ένα παρόμοιο με της Γάζας Τείχος του Αίσχους, έκανε τα πάντα για να διευκολύνει τη δολοφονική δράση του Ισραήλ λαμβάνοντας ενεργά μέρος στο ισραηλινό σχέδιο αποτροπής της αποστολής.
Για μια ακόμη φορά γίνεται κατανοητό ότι καταλύτης των εξελίξεων μπορεί να είναι μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας και οι αγώνες αλληλεγγύης των λαών.
Καλούμε τώρα την ελληνική κυβέρνηση να Διακόψει όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ (διπλωματικές-στρατιωτικές-οικονομικές κλπ) και να απελάσει άμεσα τον Ισραηλινό πρέσβη.
Να Απελευθερωθούν άμεσα οι αγωνιστές του Στόλου της Ελευθερίας, να τους παραδοθούν τα κατειλημμένα πλοία και να τους επιτραπεί η ανεμπόδιστη προσέγγιση στο Λιμάνι της Γάζας για να παραδώσουν την Ανθρωπιστική Βοήθεια.
Τα αιτήματα του πολύχρονου δίκαιου αγώνα του λαού της Παλαιστίνης πρέπει να αποτελέσουν στόχους του παγκόσμιου εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ενιαίος. Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι το μαύρο μπλοκ της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας ΗΠΑ-Ε.Ε., των εθνικών αστικών κυβερνήσεων, του κόσμου του πλούτου.
Ας μην ξεχνούμε ότι ο παραλογισμός του αστικού κατεστημένου που στρέφει τα αστυνομικά όπλα ενάντια σε 15χρονους αποφυλακίζοντας τους, βρίσκει την προέκταση του στην Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα με θύματα εκατοντάδες αθώα παιδιά και Αμάχους.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ανακοίνωση ΝΑΡ για την αιματηρή πειρατεία του Ισραήλ
στο "στόλο της ελευθερίας"

logo_anakoinosi-copy.gifΤο κράτος τρομοκράτης – βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, δολοφονεί.
Συνενοχή ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης στο μακελειό.
Διακοπή κάθε σχέσης με το Ισραήλ.
Ο χωροφύλακας της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, έδειξε για μία ακόμα φορά το δολοφονικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά δεν σκότωσε 12χρονα παιδιά στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη όπως συνηθίζει, αλλά πραγματοποίησε μια πρωτοφανή πειρατεία, σε διεθνή ύδατα, με πάνοπλες πολεμικές δυνάμεις, κατά του Στόλου της Ελευθερίας, που επιχειρούσε να σπάσει το βάρβαρο αποκλεισμό και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα. Η άγρια επίθεση των μακελάρηδων του Ισραήλ έχει σαν αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό νεκρών (μέχρι και 19 μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία), δεκάδες τραυματίες, την κατάληψη όλων των σκαφών και την αιχμαλωσία των εκατοντάδων μελών της αποστολής.
Μεταξύ αυτών και τα ελληνικά σκάφη «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη», τα οποία αρνήθηκαν επίσης να αλλάξουν πορεία.
Το βάρβαρο κράτος του Ισραήλ απέδειξε με την επίθεσή του σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες τον πραγματικό του χαρακτήρα. Η κατοχή της Παλαιστίνης, η εισβολή στον Λίβανο, η διατήρηση των απάνθρωπων αποκλεισμών και των Τειχών του Αίσχους είναι το έργο του καλύτερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή.
Αλλά το Ισραήλ δεν θα είχε τέτοιο θράσος εάν δεν είχε την ανοχή, τόσες δεκαετίες των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και του ΟΗΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων και άλλων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά ακριβώς την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε –για δεύτερη χρονιά- κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ! Αποδέχθηκε με ένα χλιαρό διάβημα (και την εκ των υστέρων διακοπή των ασκήσεων) την κατάληψη ελληνικού εδάφους (γιατί αυτό σημαίνει πλοίο με ελληνική σημαία) σε διεθνή ύδατα και την αιχμαλωσία Ελλήνων πολιτών. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανάβει πράσινο φως στους δολοφόνους του Ισραήλ, που έχουν υπουργό Πολέμου τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Έχουτ Μπάρακ.

Προκλητική είναι και η στάση της κυπριακής κυβέρνησης του «αριστερού» ΑΚΕΛ. Υλοποιώντας πλήρως το ισραηλινό σχέδιο αποτροπής τη αποστολής στη Γάζα, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων στα κυπριακά λιμάνια και την επιβίβαση σε αυτά βουλευτών και ευρωβουλευτών που είχαν καταπλεύσει στο νησί με σκοπό να ενσωματωθούν στην αποστολή. Για να κάνει τεμενάδες στο Τελ Αβίβ προχώρησε μάλιστα σε μια πρωτοφανή –για την Κύπρο- κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων καταστολής.
Τώρα είναι η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Απαιτούμε άμεσα:
- Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και των πλοίων, που πρέπει να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, παραδίνοντας στη Γάζα το ανθρωπιστικό υλικό του Στόλου της Ελευθερίας.
- Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα
- να διακοπούν κάθε είδους σχέσεις (διπλωματικές, στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτιστικές) με το σιωνιστικό κράτος τρομοκράτη
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας, να πέσει το Τείχος του Αίσχους, για Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Νέο Αριστερό Ρεύμα, 31 Μάη 2010


Ανακοίνωση Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδικάζει με ανακοίνωσή του τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κατά του στόλου της Ελευθερίας. Το Μέτωπο χαιρετίζει τα μέλη του στόλου της Ελευθερίας και ειδικά τους μάρτυρες-νεκρούς και τους τραυματίες αναγνωρίζοντάς τους ως μάρτυρες του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Το Μέτωπο θεωρεί συνυπεύθυνες για τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και όλες τις κυβερνήσεις που παραμένουν σιωπηλές για το ζήτημα. Το Μέτωπο ζητά από όλα τα αραβικά κράτη να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους στην Παλαιστίνη και στη διασπορά να εντείνουν τον αγώνα τους διαδηλώνοντας στις διπλωματικές αντιπροσωπίες του Ισραήλ ανά τον κόσμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.


PFLP condemns the murderous crimes of the Israeli pirates and salutes the heroes of the Freedom Flotilla

The Popular Front for the Liberation of Palestine condemns the latest Israeli massacre on the high seas, in international waters, the brutal assault on the international Freedom Flotilla to Gaza on May 31, 2010. The Israeli state terror pirates, said the Front, attacked the humanitarian aid and international solidarity ships with firearms and commandos; the Front said that this is the latest crime against humanity committed by the occupation state, illustrating its blatant disregard for international law.

The Front saluted all of the members of the Freedom Flotilla, particularly the martyrs and wounded, saying that these are martyrs of the Palestinian people and the Palestinian cause, and of the struggle of people everywhere for liberation, justice and freedom, and will be immortal in our struggle, and that the Flotilla's prisoners are with the prisoners of our Palestinian Arab nation, prisoners of freedom in the hands of a terror occupation state.

It called upon the Palstinian movement in Palestine and in exile and all progressive forces around the world to continue and escalate their actions at Israeli embassies and consulates around the world, including emulating the example of the Turkish people in occupying the Israeli embassy in Anakara, and demanded an immediate end to any so-called indirect or direct negotiations with the murderous regime.

The Front demanded that all Arab nations end their relations with the occupation state and cut off diplomatic ties, demanding serious international action at an official level to bring the criminal leaders of the occupation state to justice in international courts and severely punish them for their crimes. Furthermore, the Front said that the United States government and all silent and complicit governments bear responsibility for this latest crime as well as all of the ongoing crimes of this occupation state against the Palestinian Arab people.

The Front pledged to hold fast to the examples of these activists, the latest martyrs of the great struggle of people for liberation and return and for justice in the face of an occupier and invader. They shall live on, the PFLP pledged, in the determination and resistance of the Palestinian people to see justice and freedom and end the crimes of the terror state.












ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας
Επίθεση του Ισραήλ στα "καράβια για τη Γάζα"



Το μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί όλους τους ,νέους νέες,εργαζόμενους,άνεργους ,σωματεία,οργανώσεις,κόμματα,μαζικούς φορείς και κάθε Λαρισαίο σήμερα στις 7.30 μ.μ. σε συγκεντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου


Λίγο μετά τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε με πραγματικά πυρά στα πλοία που κατευθυνόταν πρός τη Γάζα. Με ελικόπετρα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκε πρώτα και στη συνέχεια κατέλαβε τα πλοία. Υπό κράτηση οι επιβάτες και τα πληρώματα. Τουλάχιστον 10 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Καταλήφθηκε και το πλοίο της ελληνικής αποστολής "Ελεύθερη Μεσόγειος" και η "Σφενδόνη".

Μετά από μήνες προετοιμασίας και μιας μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας τα πλοία της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κατευθύνονται στο σημείο συνάντησης με τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας. Στόχος τους είναι ένας και μόνος. Να σπάσουν τον αποκλεισμό-πολιορκία της Γάζας.
Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές από δεκάδες χώρες σαλπάρουν μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό και κατασκευαστικά υλικά στους σύγχρονους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Η πολιτική του Απαρτχάιντ, των Τειχών της Ντροπής, των εποικισμών, βρίσκει την προέκτασή της στον αποκλεισμό των πολιτών της Γάζας στη μεγαλύτερη φυλακή που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια το Κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απαντά με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει, τη γλώσσα του πολέμου, και αποκαλύπτει την κτηνωδία που διέπει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο αυτής της χώρας.
Με τρομοκρατικές δηλώσεις των Ισραηλινών παραγόντων αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Δηλώνουν πως θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο στον Στόλο της Ελευθερίας να φτάσει στον προορισμό του.
Εντύπωση και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια (ΑΚΕΛ) της Κύπρου να εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα απόπλου από τα λιμάνια της Κύπρου για τα πλοία του "Στόλου της Ελευθερίας"!

Από την άλλη μεριά ΟΗΕ-ΗΠΑ-ΕΕ τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ισραηλινών κατακτητών με την ένοχη σιωπή τους στην κτηνωδία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ουσιαστικά απειλούν τον Παλαιστινιακό λαό που ηρωικά αντιστέκεται, ότι αν δεν αποδεχτεί τα «ειρηνευτικά σχέδια» που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ και επί της ουσίας δικαιώνουν την Κατοχή, χωρίς να δεσμεύονται σε τίποτε για την ικανοποίηση των ιστορικών αιτημάτων του Παλαιστινιακού αγώνα (Καθεστώς Ιερουσαλήμ, Ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη του 1967, επιστροφή των προσφύγων κλπ) η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε μείωση της ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους!
Στο πλευρό όμως του Ισραήλ στέκει και η ελληνική κυβέρνηση. Δείγμα της πολιτικής στήριξης αποτελεί η πολυσχιδής συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με αποκορύφωμα την στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής εξάλλου, πραγματοποιείται Ελληνοισραηλινή αεροπορική άσκηση στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων. Η άσκηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Μίνωας», θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
Παράλληλα πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις απειλές κατάληψης ή και βύθισης των υπό ελληνική σημαία πλοίων. Για ανάλογες περιπτώσεις «πειρατείας» έχει στείλει φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού στη Σομαλία και εκεί τα πλοία που «προστατεύει» ανήκουν στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο και δεν φέρουν καν ελληνική σημαία.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!

Απαιτούμε:

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

- Απομονώστε το Ισραήλ, όχι τη Γάζα!

- Να μπει τέλος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ισραηλινής αεροπορίας σε ελληνικό εναέριο χώρο!

Δελτίου Τύπου της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

  • να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
  • να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
  • να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣΙΣ,Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΓΑΖΑΣ

Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 70 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30. Νεότερες αλλα πάντα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 16 νεκρούς. Νωρίτερα η απεσταλμένη του Tvxs Κατερίνα Κιτίδη είχε μεταδώσει εικόνες μετά την περικύκλωση των σκαφών από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε 5 από τα 6 πλοία που κατέλαβαν οι ισραηλινοί κομμάντος. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό ή την ταυτότητα των θυμάτων.

Το έκτο πλοίο , το ελληνικό "Ελεύθερη Μεσόγειος" άλλαξε πορεία αλλά δέχθηκε και αυτό επίθεση γύρω στις 6 παρά 10. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα http://digitalship.shiptogaza.gr/ στις 05.30 υπήρξε επικοινωνία με το πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι επιβαίνοντες είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη». Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Από όσα έχουν γίνει γνωστά το Ισραήλ κάλεσε 3 νοσοκομεία να είναι σε ετοιμότητα για να δεχτούν τραυματίες.

Έκτοτε η επαφή χάθηκε με όλους τους επιβάτες που συνελήφθησαν και κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές. Στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται πραγματικά πυρά ενώ οι κομμάντος εμφανίζονται να χρησιμοποιούν κάποιου είδος σπρέι για να εξουδετερώσουν τους επιβάτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία. Ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα εναντίον των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. «Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο υπουργός .

Σε μια πρώτη αντίδραση, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής με εφόδια για τη Λωρίδα της Γάζας.

Λίστα επιβατών

«Ελεύθερη Μεσόγειος»

Πλήρωμα

Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Κληρονόμος Εμμανουήλ, Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος, Μισεμικές Γεώργιος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Μπόλος Νικόλαος

Επιβάτες

Damolin Mario Giovanni, Dror Feiler, Faraggi Marcello, Henning Mankel, Mehmet Kaplan, Saman Ali Abdulla, Sommer – Houdeville Thomas Georges, Viktoria Strand, Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζάς Γεώργιος, Καρυπίδης Ιωάννης, Κοσματόπουλος Νικόλαος, Λάμπρου Ηλίας, Μαθιουλάκης Εμμανουήλ, Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Πισσίας Ευάγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Συγγελάκης Πολυάνθης, Τζιούμπας Αθανάσιος, Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς,
Ψαρά Μαρία

«Σφενδόνη»

Έλληνες - πλήρωμα

Μπούκας Θεόδωρος, Παπακινός Πέτρος, Παπαδημητρίου Απόστολος, Αυγήρης Σπυρίδων

Επιβάτες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ennafaa Elaati, Κampani Chalent, Βαλκάνος Νικόλαος, Γελάλης Δημήτριος, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερός Γεώργιος, Τραβάλου Αφροδίτη, Τσιγαρίδας Χρήστος

«Mavi Marmara»

Πλειώνης Δημήτριος, Χατζηστεφάνου Αριστείδης - Κυριάκος