Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

αφισσακι ανταρσυα Λαρισας 12-Μάη



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τρίτη 12 Μάη Χατζηγιάννειο 8:00 μ.μ. 3ος οροφος

Ανάλυση των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Η Πολιτική διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές

από τους Δεσύλλα Δημήτρη πρώην ευρωβουλευτή

και Δρίτσα Σπύρο Γιατρό

νερό-εμπορευματοποιηση κοινωνικών αγαθών

Νικόπολη: μια σύγχρονη εργατούπολη, μια συνοικία της Θεσ/νίκης πέρα από τον περιφερειακό δρόμο, στην οποία οι πλειοψηφία των κατοίκων είναι εργάτες, Έλληνες και μετανάστες. Μια συνοικία που αναπτύχθηκε ταχύτατα τα τελευταία χρόνια και λόγω των σχετικά χαμηλών τιμών των διαμερισμάτων αποτέλεσε πόλο έλξης, κυρίως για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και μια συνοικία όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα γειτονικά εργοστάσια συνδυάζεται με την έλλειψη βασικών υποδομών παιδείας, υγείας, πρόνοιας ακόμη και πόσιμου νερού.
Όποιος κατοικεί στη Νικόπολη αναγκάζεται καθημερινά είτε να μεταφέρει νερό από αλλού, είτε να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό ακόμα και για το μαγείρεμα, γιατί η Νικόπολη υδροδοτείται από ιδιωτική γεώτρηση, το νερό της οποίας βρέθηκε από μετρήσεις του Γενικού Χημείου του κράτους να έχει υψηλά ποσοστά φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών, αποτέλεσμα της χρόνιας λειτουργίας του χημικού εργοστασίου “ΔΙΑΝΑ” στην περιοχή. Κι όλοι έλπιζαν ότι θα τελείωνε το μαρτύριο του “νεροκουβαλητή”, όταν η περιοχή θα συνδεόταν με το δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ…
Το δίκτυο ήρθε και μαζί με αυτό η πρώτη ψυχρολουσία. Τα έντυπα σύνδεσης που έφτασαν σε κάθε σπίτι ενημέρωναν τους κατοίκους της Νικόπολης ότι τα υδρόμετρa, αξίας 300€, που είχαν για τη σύνδεσή τους με την ιδιωτική εταιρία πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα –πιθανόν ολόιδια– και κάθε νοικοκυριό να δώσει άλλα 300-400€ μέσο όρο για να συνδεθεί στο δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ.
Στον καπιταλισμό και το ΝΕΡΟ
δεν είναι δικαίωμα αλλά πηγή κέρδους!
Η περίπτωση της Νικόπολης, όπως και άλλων νέων γειτονιών της Θεσ/νίκης είναι απλά ενδεικτική του τι μας επιφυλάσσουν οι κρατούντες ακόμη και σε στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα, όπως η πρόσβαση στο νερό.
Γιατί η εδώ και μερικά χρόνια εισηγμένη στο χρηματιστήριο Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. λειτουργεί ήδη με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σύμφωνα δε με δηλώσεις και της ίδιας της εταιρίας αλλά και κυβερνητικών στελεχών προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίησή της. “Η διερεύνηση της δυνατότητας εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. αποσκοπεί στη μακρόπνοη ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της εταιρείας, ενώ παραμένουν εν ισχύ οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την Ε.Υ.Α.Θ.: τα συμφέροντα των καταναλωτών, τα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων και η συμβολή στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας”, δηλώνει ανερυθρίαστα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που τα συμφέροντα της εταιρίας επιβάλουν μια άλλη τιμολογιακή πολιτική; Και ο στρατηγικός επενδυτής που επικαλείται ο κος υπουργός έχει δείξει παγκοσμίως ότι «νυν υπέρ πάντων το κέρδος».
Όπως είναι γνωστό ήδη ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της Ε.Υ.Α.Θ. το κατέχουν ιδιώτες επενδυτές και εταιρίες, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει η γαλλική πολυεθνική “SUEZ”, που φιλοδοξεί μάλιστα να αγοράσει ένα σημαντικό πακέτο μετοχών και να γίνει ο στρατηγικός επενδυτής στην Ε.Υ.Α.Θ. (και κατόπιν στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και τις εταιρείες ύδρευσης της Πάτρας και του Ηρακλείου). Αυτό που δεν είναι γενικά γνωστό είναι ότι η SUEZ, όπου έχει δραστηριοποιηθεί, από την Αργεντινή μέχρι τη διπλανή μας Σόφια, εφαρμόζει το τρίπτυχο: ελλιπής συντήρηση δικτύου, περικοπές στο προσωπικό και υπέρογκη αύξηση τιμολογίων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στην Ε.Υ.Α.Θ., «η SUEZ είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός που έχει αναλάβει συμβόλαια ιδιωτικοποίησης νερού σε 130 χώρες κι ευθύνεται για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και δυσβάσταχτα τιμολόγια. Επίσης,αφήνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο χωρίς πόσιμο νερό ή με χειρότερες υπηρεσίες, ενώ ευθύνεται και για τη δηλητηρίαση πληθυσμών λόγω ελλιπούς συντήρησης». Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της πολιτικής της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η εξέγερση των «διψασμένων καταναλωτών» στην Αργεντινή αλλά και η απόφαση της δημοτικής αρχής του Παρισιού για το διωγμό της SUEZ και την επανακρατικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης της πόλης. Να λοιπόν ποιος θα φροντίζει για «τα συμφέροντα των καταναλωτών και των εργαζόμενων» στην πόλη μας!
Είναι αδιανόητο ένα φυσικό αγαθό, που η φύση προσφέρει απλόχερα να μπαίνει στον Προκρούστη των οικονομικών μεγεθών και των συμφερόντων. Το νερό δεν το παράγουν, το διανέμουν και όλοι εμείς πληρώνουμε φόρους για να μπορεί να συντηρείται και να παρέχεται με ασφάλεια σε όλους.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι η περιοχή της Αραβυσού, απ’ όπου αντλείται μέρος του αναγκαίου για τη Θεσ/νίκη νερού, έχει ήδη καταστραφεί ενώ ιδιωτική εταιρεία ελέγχει και το διυλιστήριο νερού στον Αλιάκμονα (αλλά και το βιολογικό καθαρισμό στο Καλοχώρι), τίθεται ένα ακόμη φλέγον ερώτημα:
Τι νερό θα πίνουμε; Πόσο καθαρό και ασφαλές για την υγεία μας είναι;
Εκτός από τη λειτουργία των βιομηχανιών αλλά και τα γεωργικά λιπάσματα που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, η διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και του βιολογικού καθαρισμού από ιδιώτες θέτει υπό αμφισβήτηση την ποιότητα του παρεχόμενου νερού. Ο ιδιώτης θα ενδιαφέρεται για τα κέρδη του και όχι για την υγεία του κόσμου!
Άλλωστε, όπως φαίνεται και από την περίπτωση του Ασωπού ποταμού, οι κυβερνώντες μπροστά στα κέρδη απλά …κλείνουν τα μάτια! Δε φροντίζουν ούτε καν την υγεία των καταναλωτών να προστατέψουν με τη θέσπιση ορίων που θα καθιστούσαν το νερό απολύτως καθαρό και ασφαλές για κατανάλωση. Σύμφωνα και με δηλώσεις επιστημόνων ο νόμος δεν έχει συμπεριλάβει πολλές καρκινογόνες ουσίες στους δείκτες καταλληλότητας του νερού, ενώ σε άλλες τα όρια είναι τέτοια που δικαιολογούν τη μόλυνση. Ενδεικτικό παράδειγμα: το νερό της Νικόπολης περιέχει 48% νιτρικά και παρόλο που το όριο είναι 50% οι χημικοί δε συνιστούν να το πίνουμε, ούτε καν να μαγειρεύουμε μ’ αυτό.
Γίνεται λοιπόν φανερό ότι όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτής της πόλης για τον πωλητή-κράτος και τον αγοραστή-ιδιωτική εταιρεία δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από καταναλωτές ενός αμφίβολης ποιότητας αλλά όλο και πιο ακριβού προϊόντος. Κοινός τους στόχος (όπως και στην Ολυμπιακή, τα ΕΛ.ΤΑ., τον Ο.Σ.Ε. και γενικά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας) η εισροή κάποιου (ευτελούς για την πραγματική αξία της Ε.Υ.Α.Θ.) ποσού στον κρατικό προϋπολογισμό και η αποκόμιση μεγάλων κερδών για τη SUEZ, από τη μείωση τους κόστους και την αύξηση των τιμολογίων.
Αυτό δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Πρέπει να δηλώσουμε με κάθε τρόπο την απόφασή μας ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ. Μόνο η δική μας αντίδραση, μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική που απομυζά με κάθε τρόπο τον ιδρώτα των εργαζόμενων, τους στερεί και τα πιο στοιχειώδη ακόμη δικαιώματα και θυσιάζει στο βωμό του κέρδους το περιβάλλον. Σήμερα στη Νικόπολη, αύριο σ’ όλη τη Θεσ/νίκη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης μπορούμε να συζητήσουμε το πρόβλημα, να οργανώσουμε τους αγώνες και να απαιτήσουμε:
· ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η Ε.Υ.Α.Θ. - Επανακρατικοποίηση και έξοδός της από το χρηματιστήριο .
· Λειτουργία της Ε.Υ.Α.Θ. αποκλειστικά με κριτήρια τις κοινωνικές ανάγκες και το σεβασμό στο περιβάλλον
· Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος σ’ όλα τα επίπεδα λειτουργίας, προγραμματισμού, διεύθυνσης, διάρθρωσης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης,
· Κατάργηση κάθε εργολαβίας (από την παροχή νερού, ως τη συντήρηση του δικτύου) και πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού
· Έλεγχος όλων των βιομηχανιών που μολύνουν την περιοχή. Εξυγίανση του εδάφους στη ΔΙΑΝΑ και να αποδοθεί στους κατοίκους της Νικόπολης


ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
Δυτικής Θεσ/νίκης (antarsyastadytika@gmailcom)

οχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Για μια ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία των ΔΕΚΟ και τον οργανισμών κοινής ωφέλειας. Με πρόσχημα αυτή την φορά και την οικονομική κρίση και τις εισπρακτικές ανάγκες προχωράει στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ, των λιμανιών, της Δημόσιας Ύδρευσης κλπ. Στους Δήμους μια σειρά από υπηρεσίες περνάνε στους ιδιώτες είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Προσκολλημένοι στις Νεοφιλελεύθερες εμμονές τους Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζουν το καταστροφικό έργο της αρπαγής του δημόσιου πλούτου, ακόμη και τώρα που η διάλυση που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν εξαναγκάσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κυβερνήσεις ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων να επανακρατικοποιούν άρον-άρον (πχ Ύδρευση στο Παρίσι, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κλπ)
Όχι στις απολύσεις και την ελαστική εργασία.
Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων.
Η συνταγή των Golden Boys σε όλες τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες είναι ίδια και απαράλλακτη. Μαζικές απολύσεις του πιο έμπειρου και παραγωγικού προσωπικού (με εθελούσιες εξόδους, αλλά και άμεσες απολύσεις) με το πρόσχημα του κόστους, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και μείωση των μισθών είτε με την επιβολή νέων συμβάσεων, είτε με εκτεταμένη χρήση εργολαβιών και ενοικίασης εργαζομένων.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες πάντα γίνονται ακριβότερες και χειρότερες. Οι «μη κερδοφόροι» κλάδοι. δηλαδή σχεδόν κάθε υπηρεσία που με βάση τις κοινωνικές ανάγκες παρέχεται ασχέτως κόστους (άγονες γραμμές, υποδομές σε απομακρυσμένες περιοχές, κλπ) είτε καταργούνται είτε εξαιρούνται από την ιδιωτικοποίηση (οδηγούμενες στον μαρασμό) για να μην «φορτωθούν» στου νέους μετόχους. Τα μερίσματα των μετόχων είναι η μέγιστη προτεραιότητα και οι αυξήσεις των τιμολογίων παρουσιάζεται πάντα σαν μονόδρομος. Μαζί με τους μετόχους μια πλειάδα «στελεχών», εργοληπτών και προμηθευτών κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τις άλλες υπηρεσίες, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας που πληρώνει περισσότερο για λιγότερες και χειρότερες υπηρεσίες.
Επανακρατικοποίηση και εργατικός έλεγχος των ΔΕΚΟ και των τραπεζών
Απέναντι στους μονόδρομους της αγοράς απαντάμε με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Κάθε ιδιωτικοποίηση σημαίνει αρπαγή του δημόσιου – κοινωνικού πλούτου. Η αποδοχή των «νόμων της αγοράς» υπονομεύει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Απαιτούμε όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (συγκοινωνίες, ενέργεια, επικοινωνίες, φάρμακα , υγεία κλπ) να είναι αποκλειστικά δημόσιες και με εργατικό έλεγχο. Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, της ΕΥΑΘ, των ΕΛΤΑ, των λιμανιών. Να επανακρατικοποιηθούν όσες ΔΕΚΟ έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Δημόσιο τραπεζικό σύστημα με εργατικό έλεγχο χωρίς αποζημίωση των ληστρικών ιδιωτικών και «κρατικών» τραπεζών. Να καταργηθεί ο νόμος για τις ΣΔΙΤ και να ακυρωθούν όλες οι σχετικές συμβάσεις.
Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, οι εργολαβίες, οι ενοικιάσεις εργαζομένων και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
Δυτικής Θεσ/νίκης (antarsyastadytika@gmailcom)

Παρεμβασεις ,κινήσεις,συσπειρώσεις στην εκπαίδευση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

Ό,τι ονειρευόμαστε δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σ΄αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά
η αναμέτρηση με την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική συνεχίζεται


ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας

Στους αγώνες και στις ευρωεκλογές να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, γεννήθηκε μέσα από δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη, με την συμμετοχή δυνάμεων, αγωνιστών και αγωνιστριών της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και δίνει το παρών με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.
Είναι αποτέλεσμα της ενότητας που χτίστηκε μέσα στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου από δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν: στην κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, τη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, τις φοιτητικές καταλήψεις, τις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, τις διεθνείς κινητοποιήσεις από την Γένοβα μέχρι το Στρασβούργο, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, τον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Μας ενώνουν η αντικαπιταλιστική προοπτική, η επιμονή στον επαναστατικό δρόμο, η αναζήτηση μιας νέας σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές!
Δεν θα αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση του καπιταλισμού, με μαζικές απολύσεις, ανεργία, λιγότερες μέρες εργασίας με μείωση μισθών, με δουλειά λάστιχο χωρίς κοινωνική ασφάλιση και με εργοδοτική τρομοκρατία αντί για συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα τους αφήσουμε να αρπάζουν δισεκατομμύρια για να σώσουν τις τράπεζες τους, να κλείνουν τα εργοστάσια και να ιδιωτικοποιούν τις συγκοινωνίες, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, την παιδεία και την υγεία. !
Παλεύουμε:
ό για εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των εργοστασίων που κλείνουν,
ό για την απαγόρευση των απολύσεων,
ό για πλήρη απασχόληση, 35ωρο 5ήμερο 7ωρο
ό για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, σύνταξη.
Η διέξοδος από την κρίση και τη νέα βαρβαρότητα του κεφαλαίου και της οικολογικής κρίσης, βρίσκεται στην αντίσταση, στις απεργίες, τις καταλήψεις και διαδηλώσεις. Στους ενωτικούς, μαχητικούς αγώνες, για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου.
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τελειώνουμε με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!
Μια σειρά μαχητικών αντικαπιταλιστικών και αντιπολεμικών αγώνων αποδεικνύουν ότι είναι εκατομμύρια αυτοί που θέλουν να τελειώνουμε με την Ε.Ε. των καπιταλιστών. Στο Λονδίνο κατά της G20, στο Στρασβούργο κατά του ΝΑΤΟ, στις γενικές απεργίες στη Γαλλία, την Ιταλία, στη εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα, τα ΟΧΙ των λαών ενάντια στο ευρωσύνταγμα και στην ευρωσυνθήκη παίρνουν μαζικό χαρακτήρα.
Η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών αλλά το σφαγείο των πολυεθνικών. Είναι όργανο της επίθεσης των καπιταλιστών απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Είναι συνεργός και συμμέτοχος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,. Είναι ρατσιστικό φρούριο σε βάρος των μεταναστών.
Δεν μεταρρυθμίζεται σε Ευρώπη των λαών.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την ΕΕ, αγώνας για την ανατροπή της! Πάλη για τη ρήξη, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ, για την Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, από τη σκοπιά του διεθνισμού και όχι της εθνικιστικής περιχαράκωσης ή της «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Με προοπτική τον επαναστατικό μετασχηματισμό, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Παλεύουμε για την άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και κάθε επιτήρησης. Για να σταματήσουν οι ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Για να μην περάσουν οι επιθέσεις σε βάρος των γυναικών στις συντάξεις. Για την κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες. Για να ανατραπούν τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα της Μπολόνια. Να καταργηθεί η ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες. Για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να ανατραπεί ο δικομματισμός!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε μια ληστρική επιδρομή στα συμφέροντα των εργαζόμενων, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ταυτίζεται σε αντιδραστικότητα ακόμη και με το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ που σήμερα τη στηρίζει όλο και περισσότερο! Προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με μια συνολική επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία στους μισθούς και τις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία, στο σύνολο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τρομοκρατημένη από την κοινωνική αποδοχή της εξέγερσης του Δεκέμβρη επιδιώκει να πάρει ρεβάνς.
Ενεργοποιεί ένα αυταρχικό σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας που αντιστέκεται. Επιδιώκει τη σπίλωση και καθυπόταξη των ταξικών αγώνων, με αιχμή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Όσο περισσότερο χάνει την όποια λαϊκή στήριξη, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για το λαό!
Για αυτό και υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Κλιμακώνουμε και δεν υποστέλλουμε τους εργατικούς, λαϊκούς, νεολαιίστικους αγώνες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, την Υγεία, στα εργοστάσια και στις γειτονιές μας. Για να ανατραπεί οριστικά η κυβέρνηση και η πολιτική της από τα κάτω και από αριστερά !
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ…
Για να καταδικαστεί χωρίς ταλάντευση το ΠΑΣΟΚ, στους αγώνες και σε κάθε πολιτική μάχη.Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, δεύτερο πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος. Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση γιατί υιοθετεί τις επιθέσεις των καπιταλιστών, τα μέτρα για την σωτηρία των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στηρίζει τα μέτρα τάξης και ασφάλειας της ΝΔ και αντιμετωπίζει εξίσου αυταρχικά τα κοινωνικά κινήματα. Δεν ξεχνούμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και την καταστολή που εφάρμοσε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά και την πολιτική που σήμερα διακηρύσσει !
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ… για την αριστερά της νίκης και της ανατροπής, όχι της ήττας και της υποταγής!
Να γιατί η ανταρσία ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων πρέπει να προχωρήσει από τα κάτω και από τα αριστερά μέχρι την νίκη! Η ρεφορμιστική - κοινοβουλευτική Αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Είκοσι χρόνια από το 1989, όταν με την κατάρρευση των αυταρχικών και εκμεταλλευτικών καθεστώτων του «υπαρκτού » συγκυβέρνησε με την ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κατανοήσει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε και παίζει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι αυτό χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες αναζητάνε ξανά μια άλλη αριστερά. Μια αριστερά στήριγμα των απεργιών, των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των εξεγέρσεων και όχι σωσίβιο του συστήματος μέσα στην κρίση του. Μια αριστερά ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα, και όχι μία συμπληρωματική δύναμη διαχείρισης που είτε θα αναζητά ρόλο σε μία αριστερή διακυβέρνηση, ή θα παραπέμπει στις καλένδες την ανέφικτης μέσα στον καπιταλισμό λαϊκής οικονομίας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια Αριστερά δυνατή, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας θα οργανώνει την κοινή δράση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενοποίηση της κατακερματισμένης εργατικής τάξης.
Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι η επανάσταση, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός!
Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό, εκτός από την κοινωνική επανάσταση και την εξουσία των εργαζόμενων, που θα οργανώσει την πορεία προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι ελέγχουν την παραγωγή και την ζωή τους, όπου προτεραιότητα δεν είναι τα κέρδη αλλά η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, όπου η εκμετάλλευση δεν έχει καμία θέση, ούτε και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των μεταναστών, των νέων.
Σας καλούμε να στηρίξετε μια τέτοια ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο σύστημα που γεννά την κρίση!
Σας καλούμε σε κάθε χώρο εργασίας, σπουδών σε κάθε πόλη και γειτονιά να δυναμώσουμε την φωνή που από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την μεταπολίτευση δίνει δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργατών και της νεολαίας.
Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες καθώς και οι δυνάμεις ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις.
Δυναμώστε, στηρίξτε και ψηφίστε στις ευρωεκλογές ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας.
Σ Υ N E Λ Ε Υ Σ Η – Σ Υ Ζ Η Τ Η Σ Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Τρίτη 12 Μαΐου 2009 8.00 μ.μ Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο 3ος όροφος με θέμα:
Ανάλυση της πολιτικής διακήρυξης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και παρουσίαση των θέσεων για τις Ευρωεκλογές από τους: Δεσύλλα Δημήτρη πρώην ευρωβουλευτή και Δρίτσα Σπύρο Γιατρό